Snel naar:

Inleiding
Oplossing voor Android 10 en 11 versies
Oplossing voor Android 9 (of eerdere) versies
Help, het is mij niet gelukt

Vanaf gisteren kregen wij veel Samsung gebruikers aan de telefoon die allemaal met hetzelfde probleem kampte. Bepaalde applicaties (apps) startten niet meer op. Om er een aantal te noemen: de belfunctie, de mail apps, radio, en veel meer apps. Dit probleem komt voornamelijk voor op Samsung modellen, maar dit kan ook voorkomen op andere telefoons die draaien op Android software. Lees hieronder een aantal opties die dit probleem op kunnen lossen.

Crashende apps op je Samsung telefoon?

De update van de systeem-app Android System WebView is hoogstwaarschijnlijk de oorzaak geweest. Hierdoor crashen apps direct na het openen en zijn dus in één klap onbruikbaar geworden. Blijkbaar zat er dus een bug (storing) in de update van de app Android System Webview. De maker van deze update geeft aan dat de bug er nu uit is gehaald.

De oplossingen

Deze oplossing zal voornamelijk werken voor Android 10 en 11 modellen

(onder andere de Samsung Galaxy S21, de Samsung Galaxy S20, de Samsung Galaxy S10, de Samsung Galaxay S9, de Samsung Galaxy A51 de Samsung Galaxy A50, etc. 

Weet je niet welke Android versie jouw telefoon heeft? Lees hieronder meer.

Op deze manier zie je welke Android-versie jouw telefoon heeft. Let op: dit kan per Android-telefoon verschillen, maar werkt ongeveer als volgt.

We gaan verder.

Bij de modellen waar Android 10 en 11 op draait is het probleem relatief snel opgelost. (Draait jouw toestel op Android 9 of een eerdere versie? Scroll dan naar de volgende alinea). 

Los het probleem op door de Android System WebView app bij te werken in Google Play. Zorg dat de app bijgewerkt wordt naar versienummer 89.0.4389.105. Klik hier om de app Android System WebView up te daten.


Mocht dit niet werken, dan adviseren we je de updates voor de Android System WebView te verwijderen. Dit doe je zo:

Start na de update de telefoon opnieuw op en test de apps om te kijken of deze oplossing heeft geholpen.

Android 9 en ouder (Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy A8, Samsung Galaxy A7, etc.)

Draait jouw Android toestel op Android 9 of ouder? Dan is de oplossing wat minder voor de hand liggend omdat je de app Android System WebView niet direct kunt updaten, maar we laten je hieronder zien hoe je dit via tussenstap kunt doen:

Start na de update de telefoon opnieuw op.

Vragen?

Heb je één (of beide) van deze stappen gevolgd? Dan zal alles nu weer naar behoren moeten werken. Is dat niet het geval? Dan kan je onder deze blogpost reageren en zullen we je zo goed mogelijk proberen te helpen. 

Zoekopdrachten die met dit probleem te maken hebben:

google maps stopt steedsapps crashen samsung s20alle apps crashen samsungapps crashen samsung s10apps crashen huaweisamsung internet tab is gecrashttablet gecrashtgmail is gestoptandroid system webview uitgeschakeldandroid system webview updatekan android system webview niet updatenapps crashen samsung s10android system webview update verwijderenapps crashen huawei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *