De opvolger van de iPhone SE uit 2016 is na lang wachten eindelijk hier: de iPhone SE 2020. Apple noemt dit toestel een instapmodel omdat dit toestel fors lager geprijsd is dan de andere 4 modellen die in de Apple store staan. Dit instapmodel heeft het uiterlijk van een iPhone 8 maar de snelheid van een iPhone 11 en 11 Pro. 

De iPhone SE 2020 is net iets groter dan zijn voorganger (de iPhone SE uit 2016). Maar de iPhone SE 2020 is wél compacter als de X en 11 series. Dit heeft Apple natuurlijk niet zonder reden gedaan, er was aardig wat vraag naar een nieuw model met een formaat van de iPhone SE. De iPhone SE had een erg fijn formaat, een zachte prijs, gecombineerd met uitstekende specificaties. 

Door Ruben Pastink   |

16 April 2020    |

Leestijd: 3 minuten

Inhoud

De belangrijkste feiten op een rij

Opvallend aan de nieuwe iPhone SE 2020 is de prijs. De SE heeft namelijk een startprijs van €489. Na de iPhone SE is de iPhone XR (uit 2018) het goedkoopste met een prijs van €709,-.

De nieuwe iPhone SE 2020

De look

De nieuwe iPhone SE is een mengelmoes van de iPhone 8 en de iPhone 11. Het uiterlijk van de nieuwe SE lijkt op de iPhone 8, de SE heeft ook een 4.7 inch LCD scherm. Technisch (van binnen) gezien lijkt de nieuwe iPhone SE op de iPhone 11. De iPhone SE komt in verschillende kleuren: in het wit, zwart en rood. De iPhone SE is nog steeds uitgerust met een home button.  

De specificaties

De nieuwe iPhone SE heeft een scherm diagonaal van 4.7 inch. Dit is hetzelfde formaat als de iPhone 6,7 en 8. Het is een LCD scherm, dit is gunstig omdat een LCD scherm goedkoper is in productie en dus ook in reparatie. De iPhone SE is uitgerust met een A13 Biotonic-chip (deze chip zit ook in de iPhone 11). De camera heeft 12-megapixel en ondersteund ook portret-lightning effecten. Ook kan deze camera video’s opnemen tot wel 4K. De telefoon is waterdicht tot 1 meter diepte, voor een tijdsbestek van 30 minuten. Let op: na één val of stoot is de waterdichtheid al niet meer betrouwbaar.

iPhone SE 2020 red product

Afgebeeld: De iPhone SE 2020 red product.

De accu

De batterij van een telefoon is minstens zo belangrijk. Apple heeft helaas nog niet aangekondigd wat de precieze batterij capaciteit is van de nieuwe iPhone SE, Maar we weten het volgende:

de opslag en de prijs

De iPhone SE 2020 komt in verschillende opslag groottes. De groottes maken natuurlijk ook een verschil in de prijs. Hieronder een overzicht van het geheugen in vergelijking met de prijs.

Wij denken dat de iPhone SE 2020 nog wel eens de populairste iPhone van Apple kan worden, gezien de goede prijs- en kwaliteitsverhouding. Er zijn veel mensen die nog gebruik maken van de iPhone 6 en 7 series die graag willen upgraden. 

Als eerste de nieuwe iPhone SE in handen hebben? 

Meld je aan en ontvang een seintje zodra je de nieuwe iPhone SE 2020 kunt bestellen.

Als eerste besteld? Als eerste in huis!

Laat hier je e-mailadres achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *