Het is enorm belangrijk dat je regelmatig een back-up maakt van je Android-toestel, maar misschien weet je niet precies hoe. Techstate laat in deze tip zien hoe je simpel en snel een reservekopie maakt.

Er zijn veel manieren en apps om een back-up van je Android te maken. Wat je misschien niet weet, is dat Google ook een functie in het mobiele besturingssysteem heeft verwerkt om dit te doen. Hiermee sla je gegevens in je Google-account op, zodat je data later gemakkelijk kunt terugzetten als je met dit account op een nieuw Android-apparaat inlogt. De optie vind je op de meeste smartphones in de instellingen-app, al kan het zijn dat ‘ie een andere plek heeft.

  1. Ga naar de Instellingen-app op je Android-smartphone;
  2. Scrol naar beneden totdat je onder ‘Systeem’ het menu ‘Back-up’ ziet en tik hierop. Het kan zijn dat de optie onder een ander menu staat. Bij Samsung-telefoons is dit bijvoorbeeld ‘Cloud en accounts’;
  3. Zorg ervoor dat het schakelaartje achter ‘Back-up maken op Google Drive’ is ingeschakeld.

Heb je bovenstaande stappen gevolgd, dan wordt automatisch regelmatig een reservekopie van je gegevens gemaakt. Dit hoef je dus niet handmatig te doen. In hetzelfde scherm zie je ook van welk Google-account een back-up wordt gemaakt. Tik je hierop, dan kun je je account wijzigen, of juist een nieuw account toevoegen.

Het is ook mogelijk om handmatig een back-up van je Android-smartphone te maken. Dit is heel simpel: druk onder ‘Back-up maken op Google Drive’ simpelweg op ‘Nu back-up maken’ en je toestel gaat meteen aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *