Inhoudsopgave

Tip 1: Sluit apps die op de achtergrond draaien niet af;
Tip 2: Synchronisatie inperken;
Tip 3: App suggesties uitschakelen;
Tip 4: WiFi, Dataverbinding en Bluetooth uitschakelen;
Tip 5: Facebook;
Tip 6: Locatievoorzieningen uitschakelen;
Tip 7: Pas de schermweergave aan;
Tip 8: Automatisch slot;
Tip 9: Animaties uitschakelen;
Tip 10: Persoonlijke hotspot;
Tip 11: Automatisch updaten uitschakelen;
Tip 12: Het op de achtergrond verversen van bepaalde apps uitschakelen;
Tip 13: Equalizer uitschakelen;
Tip 14: Batterij percentage tussen 20% en 80% houden;
Tip 15: De batterij van je iPhone kalibreren.
Bonustip

Wij willen je graag vertellen hoe jij het maximale uit de batterij van je iPhone kunt halen. Dit doen we door je 15 tips te geven die er voor zorgen dat de batterij van je iPhone, ongeacht het model, langer mee gaat. Merk je al dat je batterij veel sneller leeg gaat? Dan heeft je batterij waarschijnlijk de beste tijd gehad en is het verstandig om even een afspraak bij ons in te plannen, wij vervangen vakkundig en snel (binnen 15 minuten) de batterij van jouw iPhone (of een ander merk). Na het lezen van deze blog weet jij precies hoe je het maximale uit jouw iPhone batterij haalt. We kunnen je garanderen dat  onderstaande tips nog niet allemaal bekend waren. Neem de eerste tip als voorbeeld ;-). 

Tip 1: Sluit apps die op de achtergrond draaien niet af, dit is nadelig voor de batterij van je iPhone

Maar iedereen zegt dat je je apps zo vaak mogelijk moet verwijderen omdat dit juist zorgt voor een snel leeg lopende batterij..

Niet dus!Zodra je de apps die op de achtergrond draaien afsluit, verwijder je de app uit het ‘cachegeheugen’, ook wel het korte termijn geheugen. Mocht je na het sluiten van de app de app weer willen openen, dan moet de batterij van je iPhone meer vermogen leveren. Dit heeft op lange termijn een slechte invloed op de batterij capaciteit van je iPhone.

tipvandespecialist_240x240

Bekijk onze Instagram post over deze tip

Tip 2: Synchronisatie inperken om de batterijduur van je iPhone te verlengen

Iedereen ontvangt wel eens een melding van WhatsApp, de mail, of van andere apps waarmee je contact kunt leggen met anderen. Deze apps blijven continu op de achtergrond ‘synchroniseren’, (ook wel up to date houden) zodat je geen berichten over het hoofd ziet. 

Deze apps zijn extra belastend voor de batterij. Mocht je bepaalde berichten-apps niet vaak raadplegen, dan raden we je aan om bij deze apps even de instellingen in te duiken en om een tijdsslot toe te voegen, bijvoorbeeld tussen 18:00 en 19:00. Hierdoor krijg je tussen 18:00 en 19:00 pas meldingen van de (door jou gekozen) apps. Dit heeft op lange termijn veel voordelen, niet alleen op de batterij van je iPhone, maar ook op jezelf.

Tip 3: App suggesties uitschakelen om de batterijduur van je iPhone te verlengen

Je iPhone haalt continu je locatie op (mits je dit uit hebt gezet). De App store gebruikt deze data en speurt de gehele app store af om jou app suggesties te geven die binnen je huidige omgeving relevant kunnen zijn. Dit is leuk, maar vaak niet nodig. De batterij van je iPhone lijdt hieronder. 

Hoe zet je dit uit?
Open de Appstore > klik op je profiel (rechtsbovenin) > klik op je naam > vink ‘gepersonaliseerde aanbevelingen’ uit. 

appstore_bewerkt_240x240

Zo! Weer een stapje in de goede richting. Probeer zo veel mogelijk van deze tips te implementeren.

Tip 4: WiFi, Dataverbinding en Bluetooth uitschakelen om de batterijduur van je iPhone te verlengen

Vergeet niet je dataverbinding en bleutooth uit te zetten zodra je deze voor een langere periode niet gaat gebruiken. Zodra je deze functies uitschakelt zal de batterij van je iPhone die dag langer mee gaan. 

WiFi
De WiFi functie zoekt constant naar een nieuw signaal, dit heeft nadelige gevolgen voor de batterij van je iPhone. Gebruik je je WiFi functie niet? Zet deze dan uit. Merk je dat je wifi icoontje grijs wordt en van zelf weer aan gaat? Ga dan even naar de instellingen > WiFi > uitschakelen. 

Data verbinding
Mocht je thuis op de bank zitten, dan is je data verbinding vaak overbodig. Schakel deze dan ook even uit door het snel-menu tevoorschijn te halen en het data icoontje uitschakelt,

of door even naar de instellingen te gaan > mobiel netwerk > uitschakelen. 
De batterij van je iPhone zal hierdoor langer mee gaan 🙂 

Knipsel_53216dc0-ad75-4912-b682-83864fd663aa_240x240

Tip 5: Facebook instellingen aanpassen om de batterijduur van je iPhone te verlengen

Wat? Slurpt Facebook ook al veel energie? Ja: en zelfs wanneer je Facebook niet gebruikt. De grootste boosdoeners: het delen van de locatie en het verversen van de app op de achtergrond. 

Zet de bovenstaande functies uit om de batterij van je iPhone langer mee te laten gaan:
Locatie voorzieningen: Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen
Verversen op de achtergrond: Instellingen > Algemeen > Ververs apps op de achtergrond

Knipsel2_240x240

Tip 6: Locatievoorzieningen uitschakelen om de batterijduur van je iPhone te verlengen

Huh? Heeft elke app op de iPhone toegang tot mijn huidige locatie? Yep. En zolang je per app niet uitschakelt, blijft dit zo. Hier vragen apps namelijk toestemming voor zodra je de app download. 

Schakel locatievoorziening niet uit voor apps als Google Maps, Kaarten, of andere apps die jouw locatie gebruiken om te kunnen functioneren. 

Zodra je je locatievoorzieningen uitschakelt bij bepaalde apps zullen die apps niet meer zoeken naar je locatie waardoor de batterij van je iPhone het minder te verduren krijgt. 

Tip 7: Pas de schermweergave aan om de batterijduur van je iPhone te verlengen

Drie keer raden welk onderdeel je in je iPhone het meeste vergt van je batterij… Juist, het scherm! Gelukkig heeft iPhone ingebouwde opties om het batterijverbruik van je scherm te minimaliseren. Zo kan je bijvoorbeeld de functie ‘Pas helderheid automatisch aan’ inschakelen. Deze functie zorgt er voor dat je scherm automatsich donkerder wordt zodra je je in een donkere omgeving bevindt.

Volg deze stappen om de functie aan te zetten: Instellingen > Beeldscherm en helderheid > Pas automatisch aan

Je kunt er ook voor kiezen om de helderheid van je scherm handmatig aan te passen om de batterij van je iPhone langer mee te laten gaan. 

Knipsel3_480x480

Tip 8: Automatisch slot om de batterijduur van je iPhone te verlengen

Laat je iPhone automatisch vergrendelen zodra je er een (X) aantal seconden of minuten niet meer aan hebt gezeten. Zo voorkom je dat het beeldscherm continu aan blijft en op deze manier geniet je langer van de batterij van je iPhone. De iPhone staat standaard ingesteld op 5 minuten, dit is vaak niet eens nodig. Zet dit tijdslot eens op 1 of 2 minuten om te kijken of dat iets is. 

Volg deze stappen om de functie aan te zetten: Instellingen > toegankelijkheid > weergave en tekstgrootte > Pas automatisch aan.

Tip 9: Animaties uitschakelen om de batterijduur van je iPhone te verlengen

Animaties zijn in het leven geroepen om bewegingen vloeiender te laten verlopen. Leuk en mooi natuurlijk, maar het zorgt er wel voor dat de batterij van je iPhone sneller leeg loopt. Mocht je een dynamische achtergrond hebben dan kan dit al negatieve effecten hebben op de accu. 

Wij raden je aan altijd voor een stilstaande achtergrond te kiezen. 

Bij het instellen van de achtergrond krijg je ook de mogelijkheid om ‘perspectiefeffect’ in te schakelen, dit zorgt er voor dat je achtergrond mee kantelt met de bewegingen die je maakt. Deze functie vergt natuurlijk extra vermogen en zal op lange termijn een nadelig effect hebben op de batterij van je iPhone. 

 
Verminder de beweging door deze stappen te volgen: Instellingen > Toegankelijkheid > Beweging > gebruik vervaging

animatie_bewerkt_240x240

Tip 10: Persoonlijke hotspot om de batterijduur van je iPhone te verlengen

Je kunt je iPhone tegenwoordig ook als router gebruiken d.m.v. de persoonlijke hotspot functie. Als je bijvoorbeeld in de trein even wilt werken op je laptop, kan je deze functie inschakelen. Zorg wel dat je de functie weer uitschakelt zodra je geen gebruik meer maakt van de hotspot. 

Mocht je nog maar een aantal procenten hebben, raden we je af om deze functie te gebruiken: de batterij van je telefoon gaat er namelijk enorm snel van leeg. 

Tip 11: Automatisch updaten uitschakelen

We raden je aan de automatisch updaten functie uit te schakelen en om eens in de zoveel tijd de apps handmatig bij te werken. 

Ga hiervoor naar Instellingen > iTunes en App Store > Updates

Daarnaast raden wij sowieso af om de automatische updates van iOS uit te schakelen. Het gebeurt nog al te vaak dat er een nieuwe versie beschikbaar wordt gesteld die erg veel bugs (=fouten) heeft. In veel gevallen zijn dit bugs die er voor zorgen dat je batterij sneller leeg loopt, of dat je scherm kuren laat zien. 

Ga hiervoor naar Instellingen > Algemeen > Software update > Automatische Updates.

Tip 12: Het op de achtergrond verversen van bepaalde apps uitschakelen om de batterijduur van je iPhone te verlengen

Apps waar je continu meldingen van wilt ontvangen zullen natuurlijk altijd op de achtergrond ververst moeten worden, maar je hebt er hoogstwaarschijnlijk ook apps tussen zitten waarvan je niet continu op de hoogte gesteld hoeft te worden. Zorg dat je ‘achtergrond verversen’ even uitschakelt bij deze apps. 

Ga hiervoor naar: Instellingen > Algemeen > ververs apps op de achtergrond

Tip 13: Equalizer uitschakelen om de batterijduur van je iPhone te verlengen

Maak je vaak gebruik van de ‘Muziek’ app of heb je via Spotify een equalizer ingeschakelt om de nummers beter te laten klinken? Dit heeft helaas effect op de batterijduur van je iPhone. Dit is namelijk een extra functie van de app en deze kost dus extra energie. De enige afweging die je hierin moet maken: wil je beter kunnen genieten van de nummers of wil je langer gebruik maken van de batterij?

Zet de equalizer uit door deze stappen te volgen 

Muziek app:  Instellingen > Muziek > Equalizer

SpotifyOpen Spotify > Ga naar Home > Klik op het tandwiel rechtsbovenin > klik op afspelen > ga naar equalizer.

Tip 14: Batterij percentage tussen 20% en 80% houden om de batterijduur van je iPhone te verlengen

Ik weet wat je denkt… Onmogelijk! Maar dat is het niet. De manier van het opladen van de batterij van je iPhone heeft enorm veel invloed op de staat van je batterij. Het is namelijk helemaal niet goed om je iPhone ‘s nachts aan de lader te laten liggen. Je iPhone zal dan namelijk door blijven laden, ook zodra de batterij vol is.

Gelukkig hebben Apple gebruikers sinds kort de optie om ‘geoptimaliseerd laden’ in te schakelen. Deze functie zorgt er voor dat je, als je je telefoon ‘s nachts aan de lader hebt hangen, de telefoon een bepaalde tijd vóór je wekker stopt met opladen en zodra je wekker gaat zal je telefoon 100% opgeladen zijn. Dit om te voorkomen dat de batterijen in de iPhone overbelast raken.

Ga naar Instellingen > Batterij > geoptimaliseerd laden  om de functie aan te zetten.

Tip 15: De batterij kalibreren 

Heb jij de batterij van je iPhone wel eens gekalibreerd? Mocht dat je niets zeggen, dan heb je dit waarschijnlijk nooit gedaan. 

Hieronder vertellen we je hoe je de batterij van jouw iPhone kunt kalibreren:

Stappenplan voor de volgende series (reeksen): iPhone 8, X, 11 of 12

*Deze stappen dienen snel achter elkaar uitgevoerd te worden
1. Zorg dat het batterij percentage onder de 10% komt;
2. Leg je iPhone aan de oplader;
3. Druk kort op de volumeknop omhoog;
4. Druk daarna kort op de volumeknop omlaag;
5. Hou hierna de zijknop (aan- uitknop) ingedrukt tot dat je iPhone een Apple logo laat zien.

Stappenplan voor de iPhone 7 en 7 Plus

1. Zorg dat het batterij percentage onder de 10% komt;
2. Leg je iPhone aan de oplader;
3. Druk de volumeknop omlaag (blijvend) in;
4. Druk daarna de aan- uitknop (blijvend) in;
5. Wacht tot het Apple logo verschijnt. 

Stappenplan voor de iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus en lager

1. Zorg dat het batterij percentage onder de 10% komt;
2. Leg je iPhone aan de oplader;
3. Druk de thuisknop (blijvend) in;
4. Druk daarna de aan- uitknop (blijvend) in;
5. Wacht tot het Apple logo verschijnt. 

Bonus tip

Gebruik jij een originele of MFI gecercifeerde oplader of gebruik jij stiekem een oplader van slechte kwaliteit van bijvoorbeeld de Action?

Je denkt er niet gauw bij na maar een oplader van slechte kwaliteit kan je oplaadpoort, oplaadchip (op het moederbord) en je accu beschadigen.

Wij raden je aan te kiezen voor originele of MFI gecertificeerde opladers om te voorkomen dat er schade ontstaat aan één of meerdere van de bovengenoemde onderdelen. 

Wij hebben veel kennis van hard- en software en we kunnen je de volgende opladers aanraden:

Snelladers voor je iPhone 8 of hoger:

Origineel oplaadsnoer USB-C naar Lightning

Originele oplaad adapter 18W 

Combideal: oplaadsnoer en oplaad adapter 

Een reguliere oplader die gebruikt kan worden voor elke iPhone

Originele oplaadkabel (1 meter) Lightning naar USB

Gecertificeerde oplaadkabel (2 meter) Lightning naar USB

Originele oplaad adapter 5W

Vragen of opmerkingen? Plaats te gerust onder deze blogpost!

Aangepaste openingstijden

Nationale feestdagen: gesloten 

Zaterdag 23 maart: gesloten

Vrijdag 29 maart: gesloten

Zaterdag 30 maart: gesloten

 

Algemene voorwaarden Techstate

Risico's van reparaties

Elektronische reparaties brengen inherente risico’s met zich mee. Apparaten kunnen onherstelbaar beschadigd raken of definitief onbruikbaar worden tijdens reparatie. Wij brengen het toestel terug in de hoogst haalbare originele staat, maar zijn niet aansprakelijk voor eventuele waterschade of andere interne schade na reparatie. Onze garantie van 6 maanden is uitsluitend van toepassing op de vervangen onderdelen en niet op het gehele apparaat.

Onze aansprakelijkheid voor schade als gevolg van onze reparatiediensten, zowel aan het apparaat zelf als aan andere directe of indirecte schade, is beperkt tot de reparatiekosten. We zijn niet aansprakelijk voor gegevensverlies of enige andere vorm van indirecte schade of gevolgschade.

Beleid voor vooruitbetaling en aanbetalingen

Voor reparaties waarbij specifieke onderdelen moeten worden besteld, kan van de klant worden verlangd een aanbetaling te doen voordat de bestelling wordt geplaatst. Deze aanbetaling zal worden gebruikt om de kosten van de onderdelen te dekken. De hoogte van de aanbetaling zal worden bepaald op basis van de geschatte kosten van de onderdelen en zal vooraf met de klant worden gecommuniceerd.

Indien de klant besluit de reparatie te annuleren nadat de onderdelen zijn besteld, maar voordat de reparatie is uitgevoerd, kan de aanbetaling worden ingehouden ter compensatie van de kosten van de bestelde onderdelen. Indien de klant niet reageert of niet verschijnt voor de reparatie binnen een redelijke termijn (bijvoorbeeld 30 dagen vanaf de datum waarop de onderdelen zijn ontvangen), kan het apparaat als verlaten worden beschouwd conform ons beleid voor niet-opgeëiste apparaten.

Annuleringsbeleid

Annuleringen van reparaties moeten binnen 24 uur na het inleveren van het apparaat worden gemeld. Voor annuleringen na deze termijn kan een vergoeding in rekening worden gebracht om de gemaakte kosten en tijd te dekken.

Schattingen (offertes)

Alle schattingen zijn naar beste inzicht en vermogen en kunnen wijzigen als er nieuwe informatie beschikbaar komt tijdens de reparatie. Klanten moeten uitdrukkelijk goedkeuring geven voor eventuele extra werkzaamheden die voortvloeien uit nieuwe inzichten.

Betalingsmogelijkheden

Wij accepteren alle gangbare betaalmethoden tot een bedrag van €200. Voor hogere bedragen kunnen alternatieve betalingsregelingen worden getroffen. Betalingen dienen per direct in de winkel, of binnen 30 dagen na facturatie te worden voldaan.

Beperkte garantie

Wij bieden een garantie van 6 maanden op alle reparaties en vervangen onderdelen. Deze garantie dekt geen nieuwe problemen die niet gerelateerd zijn aan de uitgevoerde reparatie. Deze garantie dekt ook geen nieuwe problemen die zijn ontstaan door onvoorzichtig gebruik of waterschade.  

Uitsluitingen van garantie

De garantie geldt niet voor:

– Reparaties met onderdelen die niet door ons zijn geleverd.

– Softwareproblemen, inclusief virusverwijdering en installatie van besturingssystemen.

– Nieuwe problemen die niet direct verband houden met de uitgevoerde reparatie.

Reparatie onder garantie

Bij defecten binnen 6 maanden gerelateerd aan de oorspronkelijke werkopdracht, zullen wij de reparatie kosteloos opnieuw uitvoeren. De klant is verantwoordelijk voor het retourneren van het apparaat voor garantieservice.

Reparatieduur

Wij streven ernaar om reparaties zo snel mogelijk uit te voeren, maar kunnen geen exacte tijdsduur garanderen. In de meeste gevallen spreken we mondeling of schriftelijk een tijd af, maar als de betreffende reparatie na deze tijd niet klaar is, om welke reden dan ook, zijn we hier niet verantwoordelijk voor. We zullen het apparaat altijd proberen zo snel mogelijk te repareren.

Onderdelenvervanging

Als een service vervangende onderdelen vereist, informeren wij de klant vooraf over de noodzaak, kosten en geschatte levertijd.

Reparatiepogingkosten

Voor complexe reparaties die mislukken, kan een vergoeding voor de reparatiepoging in rekening worden gebracht.

Verzendbeleid

Wij volgen de verzendinstructies van de klant en zijn niet aansprakelijk voor schade tijdens verzending als er geen verzekering is aangevraagd.

Data

Wij garanderen de veiligheid van data niet en adviseren klanten om een back-up te maken voorafgaand aan de reparatie.

Privacybeleid

Wij garanderen de veiligheid van data niet en adviseren klanten om een back-up te maken voorafgaand aan de reparatie.

Ophaaltermijn en opslag

Apparaten die niet binnen 60 dagen na reparatie worden opgeëist, worden beschouwd als verlaten. Na deze periode behouden wij ons het recht voor om het apparaat te verkopen, te recyclen of anderszins te verwijderen om de kosten van de reparatie en opslag te dekken. Wij zullen redelijke inspanningen leveren om de klant te informeren voordat we overgaan tot het verwijderen of verkopen van het apparaat.

Navigatie starten